Final lördag den 26/11

på Folkuniversitetet i

Stockholm.

Eva Lejonsommar framträder med sin monolog: En liten revolution i all enkelhet och presenterar nya själsdeckaren Som om jag var fri.

Anette Nyman leder samtalet. The Jingle Belles leder allsången och alla som har varit med om att leda projektet vidare applåderas.

Mer info i videon: Skarpt läge vid regnbågens slut_Finalen 


Kulturarrangemang i samarbete med:

 
Kungstensgatan 45, Stockholm, t-bana Rådmansgatan

Kl. 14.00-16.00. KOM I GOD TID! 

 
 

Slutet närmar sig allt mer

Allt som har en början har också ett slut. Så också detta episka själsdeckarprojekt. 

Förlagets vaktmästare berättar om vad som är att vänta innan för(e)ställningen är slut och det är dags att skapa nya drömmar om verkligheten.

En riktig rysare för alla som har problem med ambivalensen.


 

Att ta sig friheten

är enklare sagt än gjort. Det kostar på. Det bjuder motstånd. Det blir sällan som man har tänkt sig. Det blir oftast något nytt och annorlunda...

Vi vill tacka de tre frihetstagarna D.J. Karström, Anette Nyman, Caroline Jägerfeld som gemensamt tog priset att komma ut tillsammans i vår!

Tillstånd sökes kom ut den 31/3 2016. Där finns de tre bidragen i tryckt form. Med teknikens hjälp tar sig friheten fler dimensioner...


 

D.J. Karström - "manad"

 

Anette Nyman - "häftig"

Caroline Jägerfeld - "sätet"


Tack för bidragen!

Juryn återkommer i slutet av januari.

Under tiden kan ni titta på bidragen till förlagets interna

tävling i konsten att hålla en låda.

 

Konsten att hålla en låda - ny spännande artivisst-tävling!

 


Språket kan aldrig vara en slutstation. Men det kan vara en väg. Orden kan hjälpa oss att bygga en regnbåge som håller till slutet.

För 20 år sedan gav jag ut Att älska henne. Boken marknadsfördes som "Sveriges första lesbiska relationsroman". I recensionerna stod det i 9 fall av 10 att den som recenserade själv var heterosexuell. Det var inget inbillat tystnadstvång jag skrev emot. Det var en mycket stark norm. Och så djupgående att jag inte själv kunde tänka utanför den lådan. Bara i protest mot den.

Det jag håller på med nu, 20 år senare, är fortfarande att försöka tänka utanför boxen. Och att samtidigt skapa en ny låda i regnbågens alla färger och former. Liberty Belles Boklåda är ett försök att trotsa på nytt. En protest mot allt det som kväver de egna orden och det fria tänkandet.

 

Tillstånd sökes

Under våren 2016 kommer jag att publicera en serie monologsamtal med titeln Tillstånd sökes. Jag kommer också att framför monologerna inför publik. För att få in mer energi till den satsningen utlyser förlaget härmed en tävling som vill inspirera till att försöka gå bakom orden.

Tre vinnande bidrag publiceras i Tillstånd sökes på Författa Förlag, samt framförs i ett fyrdimensionellt tidsrum om 10 kubikminuter.

Rubrik Friheten eller konsten att hålla en låda

Uttrycksform Fritt skapande inom en ram av 10 kubikminuter

Redovisning som textfiler, ljudfiler, videofiler, bildfiler eller powerpointfiler.

Inträdesbiljett till tävlingen En "pimpad" jubileumsutgåva av Att älska henne

Deadline kl 24.00 den 31 december 2015.

Mer information finns att läsa och ladda ner här.

Historien bakom tävlingen berättas i förlagets själsdeckarsåpa Hur ska det gå?

Klicka på de lila länkarna så kommer ni vidare.

Lycka till!

 

4.Nollpunkten - Före och efter ommöbleringen

 

Hösten 2010 fick jag ett brev från mitt förlag om att sälja ut mina gamla böcker till IKEA som bokatrapper för två spänn styck. Jag tålde inte riktigt den krocken som uppstod mellan två värdesystem. Särskilt inte när den ena parten alltid förväntas förlora i en kraftmätning.

Så jag bestämde mig för att göra ett experiment. Ett bokprojekt och en tävling där jag satte allt på spel. Min hypotes var att det inte är marknadskrafterna som vinner en sådan match.

Jag kan ha fel. Jag kan ha rätt. Det återstår att se. Vi är i alla fall flera som skriver fortsättningen på den berättelsen.

Det här är vad som händer när man släpper in en tjänstledig EU-jurist i sitt arbetsrum, som har som skoluppgift att göra ett tv-reportage på två minuter. Plötsligt klarnar bilden och blir väldigt tydlig. Titta på Magdalena Brenning Loukos reportage.

De vinnande bidragen i novellpristävlingen "Ommöblering av folkhemmet" finns publicerade i 4.Nollpunkten och är skrivna av:

  • Elisabeth Fredriksson
  • D.J. Karström
  • Christina Mörk
  • Gabrielle Ottow
  • Anna Åker Zeander

Förställningen kan börja...

Vill du fördjupa dig i Författa Förlagsvärld? Varsågod! Play på YouTube.